Hvad er skovbadning?


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/naturligro.dk/public_html/wp-content/plugins/auxin-elements/includes/classes/class-auxin-siteorigin-widget.php on line 163

Naturen er vidunderlig - lad mig guide dig

Ud i skoven - ind i skovbadning

Lad dig stille og roligt inspirer af denne lille film

 

Tag på badetur i skoven.  Skovbadning handler helt enkelt om at tage ud i skoven indtage den og gå på en afslappet rolig og nærværende måde. Forbinde sig med energien gennem naturen.

Skovbadning stammer fra Japan og hedder ”Shinrin Yoku” oversat til dansk at indtage skoven. En terapi form som fra 80ér er kendt i Japan og udskrevet på recept til stressramte., anbefalet af mange læger og bruges mod bl.a. stress, uro i kroppen, tanke mylder og søvnløshed.

Naturen hjælper dig til at komme ned i gear, finde ind i roen og se verden i et lysere perspektiv. Er du stress ramt, har du en overbelastet din hjerne. Skovbadning har gennem studier vist at reducere denne ”cerebral aktivitet” d.v.s. den overbelastning af hjernen. I stedet aktiveres glædes og lykke hormonerne, der er forbundet med fornøjelser og kreativitet.

Skovbadning kan være ”mindful walk” at gå i stilhed på en nærværende måde med f.eks. fokus på føddernes kontakt til underlaget – lydende omkring dig eller bare det at være stille med naturen og opleve det der kommer til dig. Kramme et træ og fornemme forbundenhed og energi. Eller at ligge sig ned og indtage skoven, nye udsigten eller enkelt indtage skoven. Skovbadning kræver tid og at du de første gange møder med et åbent nysgerrig sind. Formålet med skovbadning er blot at være i skoven, ikke at få pulsen op, plukke svampe, tage stribevis af billeder eller andre aktiviteter.

Naturlig ro´s skovbadnings turer starter med en kort introduktion til Skovbadning. Hvordan du kan dyrke det, nyde det som terapi for krop og sjæl. Derefter går vi stille og roligt med bevidst nærvær ind i skoven, finder et sted, hvor vi indtager skoven og bare tager i mod. I løbet af mine sessioner guider jeg en natur meditation og går tilbage i stilhed. Turene er på omkring 3 km. og varer 11/2 – 2 timer med påklædning efter vejret, en drikkedunk og et sidde eller liggeunderlag i rygsækken.

Jeg har dyrket naturterapi og skovbadning gennem mine egne stress forløb og mærket på egen krop, hvor invaliderende stress er. For mig er skoven et helt unikt sted at finde hjem til mig selv og roen inden i mig. Det har været den bedste terapiform for mig.

LAD OS SAMMEN STARTE MED AT FINDE TILBAGE TIL VORES RØDDER OG GENFINDE KONTAKTEN TIL NATUREN.

Anbefaling:

Japansk skovbadning i Liseleje Plantage med Linda van Hauen

Vi var en flok kvinder og to store piger, som skulle gå en tur sammen gennem skoven. En skov som man normalt hurtigt kan cykle eller gå igennem. Men denne dag skulle vi gå gennem skoven på en helt særlig måde. Linda guidede os gennem skoven. Med nogle få stop og enkelte øvelser blev vi ført blidt og trygt gennem skoven. Vi gik i stilhed og jeg oplevede, hvordan mine sanser fik rum og tid til at opleve skovens lyde, dufte, farver og former.

Det var rart at opleve skoven på en ny måde. Roligt og nærværende fik Linda os til at slappe af og ved det sidste stop førte Linda os gennem en afslappende meditation.

-en skøn tur, som bragte ro i sind og krop - kan varmt anbefales!   
Stine

Stressterapi - Naturlig Ro - Stressterapeut

Stressterapi - Naturlig Ro - Stressterapeut

 

Comments are closed.